آموزشی

چیلر خانگی چیست؟

چیلر خانگی

یکی از مهمترین تجهیزاتی که در اطراف ما بسیار به کار برده می شود، و نقش مهمی را بازی می کند، چیلر خانگی است که از کاربرد مهمی برخوردار است. ما تصمیم داریم در مورد این دستگاه و کاربردش و اینکه برای چه متراژ و مساحتی مناسب تر است برایتان صحبت کنیم.

چیلر خانگی چیست؟

چیلر خانگی به زبان خیلی سلیس و روان به دستگاه تهویه هوا گفته می شود که تولید سرمایش و گرمایش و نتیجه یک هوای مطبوع را برای استفاده در اماکن مختلف همانند: ویلا، ساختمان های مسکونی، سینما، بانک ها و حتی آپارتمان ها متناسب با فضایی که برای چیلر خنگی در نظر گرفته شده است، نصب و راه اندازی می کنند. چیلر خانگی سیستمش دارای دو نوع هوا می باشند که هوا خنک و آب خنک نام دارند.

مینی چیلرچیست؟

مینی چیلرها همان طور که ازنامشان پیدا است از لحاظ قیمت و هم چنین از لحاظ ظرفیت سرمایشی و گرمایشی نسبت به چیلرهای صنعتی و تجاری آن نیز قیمت مناسب تر و از نظر کارایی محدود تر هستند. چیلر خانگی برای ساکنین آپارتمان های که از مشکلات و دردسرهای موتور خانه مرکزی می خواهند در امان باشند بهترین گزینه ممکن است. این مدل از چیلرهای خانگی به گونه ای ساخته شده اند که تمامی اجزای سیستم سرمایشی در درون خود دستگاه قرار گرفته است.

چیلر خانگی

چیلر خانگی به چه صورت کار می کند؟

چیلر خانگی برای آنکه شروع به کار کند باید گرمای خود را از مایعات بگیرد و حالا از طریق قطعه ای به نام سیکل تبرید مایعات ورودی که به اواپراتور از طریق نزدیکی با مبرد باعث خنکی چیلر خانگی می شود و حالا آن مایع که خنک شده درون هواساز یا فن کویل های ساختمان که همه ی این مراحل گفته شده برای سرد کردن و یا برعکس آن گرم کردن هوای داخل ساختمان می باشند.
در چیلر خانگی به علت آنکه پمپ و منبع انبساط در داخل دستگاه قرار گرفته است دیگر به لوله کشی موتورخانه ساختمان و پمپاژکردن آب از آنجا هیچ احتیاجی نیست. در فصل سرما چیلر خانگی برای آنکه محیط را گرم کند در درون کویل های فن کویل، آن آبگرم که ارسال شده را از طریق پکیج جریان پیدا میکند و هنگامیکه هوا از اطراف کویل عبور می کند هوا گرم می شود و محیط را گرم می کند. فن های کویل نسبت به شوفاژها برای انتقال حرارت بهتر و نیز به صرفه تر می باشند.

اجزای تشکیل دهنده ی یک چیلر خانگی چه می باشد؟

هر دستگاهی برای آنکه ساخته شود و به مرحله اجرا و تولید برسند از یک مجموعه قطعاتی برای ساخت آن استفاده می شود و ما در اینجا به اجزای تشکیل دهنده چیلر خانکی می پردازیم.

  •  بدنه: اولین نکته در اجزای چیلر خانگی بدنه ی چیلر مهم است که در برابر زنگ زدی و پوسیدگی مقاومت داشته باشند و برای همین امر بدنه ی چیلر خانگی از ورق های ضد زنگ به کار رفته است.
  •  اواپراتور: آخرین بخشی که کار چیلر خانگی را در سیکل تبریدی کامل می کند اواپراتورنام دارد. شکل این اواپراتور ها در چیلر خانگی معمولا به صورت مبدل صفحه ای و فین و لوله می باشند و اغلب در این بخش از لوله های مسی با قدرت ضریب انتقال حرارت بالا به کار برده می شود. کارکرد این مبدل این است که آب را سرد کند و برای صرفه جویی بیشتر در کار اطراف اواپراتور ها با عایق حرارتی پوشش داده شده است.

چیلر خانگی

  •  کمپرسور: قطعه مهم وکاربردی در چیلر خانگی کمپرسورمی باشد و به علت آنکه در دستگاه وظیفه اش تامین کننده انرژی مورد نیاز برای حرکت مبرد سرد می باشد و به قلب تپنده نیز لقب گرفته است. کمپرسوردرچیلرهای خانگی به دو نوع یافت می شوند. نوع اول آن اسکرال و دیگری پیستونی می باشند. نوع پیستونی آن بیشتردر مناطق خیلی گرم و مرطوب بیشترین کاربرد را دارد و نیز در پروژه های صنعتی که برودت هوا محدود است از این نوع کمپرستور پیستونی استفاده می کنند. در مینی چیلرهای خانگی از نوع اسکرو آن نسبت به اسکرال آن بیشتر استفاده می شود به علت آنکه سرو صدای کمتری دارد و به علت ساختار ساده اش از توان بالای برخوردار هستند و همین موارد طول عمر یک دستگاه را زیاد می کند. مینی چیلرهای خانگی بعضی اوقات از یک و یا دو کمپرستور بسته به ظریفتی که دارند درآن ها مورد استفاده قرار می دهند.
  •  کندانسور: شیوه عملکرد این قطعه درچیلرهای خانگی کاربردش بدین صورت می باشد هوای که از روی کویل ها عبور می کنند دارای یک سیال داغ هستند و این کندانسور سیال داغ داخل کویل ها را خنک می کند و برای این خنک سازی از جریان هوا نیز کمک می گیرند.
  •  تابلو برق: برای آنکه نظارت مستقیم وکاملی بر روی عملکرد اجزای تشکیل دهنده چیلرهای خانگی داشته باشیم از یک تابلو برق در کنار آن نیز استفاده می شود.
  •  شیرانبساط: شیر انبساط در واقع تکمیل کننده قطعه سیکل تبریدی درچیلرهای خانگی می باشند که محل نصب آن بعد از کندانسور می باشد. مزیت قرار گرفتن شیر انبساط برای چیست؟ برای آنکه جریان مبرد ورودی به اواپراتور دما و میزان جریانش را کنترل کند. در آخر متوجه شدیم که برای تعیین دمای آبی که ازاواپراتور خارج می شود ما به یک شیرانبساط احتیاج داریم.

انواع چیلر خانگی

انواع چیلرهای خانگی به دو دسته تقسیم می شوند. تراکمی وجذبی هستند. نوع تراکمی آن بیشترین کاربرد را در چیلرهای خانگی دارند و مورد استفاه قرار می گیرند.

چیلر خانگی

مساحت پیشنهادی برای نصب چیلر خانگی چه مقدار می باشد؟

برای نصب چیلر های خانگی به اینکه در کجا وبرای چه متراژی می باشند نکته مهمی می باشد. برای آنکه نصب چیلرهای خانگی در محیط های باز صورت می گیرد و همانند : حیاط ، تراس، سرویس بهداشتی ، آشپزخانه و پشت بام نیز نصب و راه اندازی می شوند.

اگر در آپارتمان و مکانی که زندگی می کنید مساحت بالای 150 متر را نیز دارد تازه می توانید به نصب یک چیلر خانگی فکر کنید. مساحت و متراژ 150 تا 300 متر مربع به یک مینی چیلر خانگی احتیاج دارد و ازاین مساحت به بالا را یک چیلر مرکزی پشتیبانی می کند.

کلام آخر

برای بهینه سازی در مصرف برق و آب و حتی مساله نگهداری موتورخانه های منازل بسته به متراژ منازلتان از یک مینی چیلر استفاده کنید تا با این کارآسایش و راحتی را برای ساکنین ساختمان به ارمغان بیاورید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *