آموزشی

نحوه تعویض فیلتر درایر در چیلر

فیلتر درایر

فیلتر درایر در چیلر جز قطعاتی است که به سلامت و طول عمر دستگاه و کارکردن درست آن بستگی دارد. بعد از آن هنگامی که مبرد در کندانسور به فاز مایع رفت باید کنترل شود تا ناخالصی و رطوبتی در آن نماند.

چیلر تراکمی برای انتقال دادن گرما از محیط مورد نظر و دفع آن، از تغییر فاز یک ماده که به آن مبرد می گویند استفاده می کند. ابتدا مبرد را به فاز مایع می برد سپس با گرفتن گرمای سیال گرمای ساختمان را به خود جذب کرده و به بخار تبدیل می کند. ناگفته نماند که این ماده حتما باید خالص باشد.

درصورتی که رطوبت به خط مبرد نفوذ کند، اگر با روغن واکنش شیمیایی داشته باشد باعث ایجاد یک فضای اسیدی می شود. اسید در قطعات می‌چرخد و موجب آسیب به آنها می شود. همچنین ذرات اضافی می توانند در اطراف سنسورها جمع شوند و باعث کاهش حساسیت آنها شوند. همچنین ناخالصی های مبرد باید از آن حذف شود تا به دستگاه آسیبی وارد نکند و دستگاه بتواند به درستی به کار خود ادامه دهد.

پس به طور کلی می توان گفت وظیفه فیلتر درایر این است که ناخالصی ها و رطوبت را در هر دور مبرد گرفته و به خود جذب می نماید در ادامه درمورد کاربرد و ویژگی های  فیلتر درایر بیشتر آشنا خواهیم شد پس با ما همراه باشید.

کاربرد فیلتر درایر

سیکل تبرید در چیلر به این صورت است که مبرد در کمپرسور دستگاه فشرده می شود و با حالت گازی به کندانسور وارد می شود. در این بخش خنک ساری مبرد آغازشده و این گاز های پر فشار و داغ به تدریج تغییر حالت داده و از گاز به مایع تبدیل می شود.

فیلتر درایر

در انتها سیکل مبرد خنک شده و با منتقل کردن برودت خود به آبی که در واحدهای توزیع سرما در گردشند دچار افزایش دما شده و به حالت گاز در می آیند.از نکات مهمی که باید به آن توجه شود این است که مبرد باید در طول این چرخه خلوص خود را حفظ کرده تا ناخالصی به آن راه پیدا نکند.

از کاربرد فیلتر درایر تراکمی می توان به این بخش که از ورود ترکیبات اضافی به جریان مبرد و روغن جلوگیری کرده و سلامت سیکل را حفظ کند. چنانچه مقدار کمی از رطوبت به این جریان اضافه شود در ترکیب با روغن مبرد، تولید اسید صورت می گیرد. اسیدهای تولید شده در کل قطعات چیلر گردش کرده و به همین ترتیب وارد شدن آسیب، خوردگی و کاهش راندمان چیلرها از بارزترین اتفاقاتی است که در این گردش اتفاق خواهد افتاد.

از کاربرد دیگر فیلتر درایر از بین بردن ذرات آلاینده هایی است که ممکن به مبرد و مسیر گردش ان وارد شود. به این ترتیب وقتی این ذرات در مسیر گردش مبرد و در قسمت های مختلف چیلر جمع شوند امکان وارد شدن آسیب به دستگاه و نیز افت عملکرد آن وجود خواهد داشت.

ساختار فیلتر درایر چیلر

شکل این فیلتر بیشتر شبیه استوانه است که با یک پوسته فولادی پوشیده شده است. این پوسته برای محافظت ار بخش داخلی فیلتر تبعیه شده است.هسته این استوانه که فیلتری برای جذب ناخالصی،رطوبت،لجن و اسیدهای ناشی از ورود ذرات ناخواسته به چرخه مبرد است که دارای دو مدل متفاوت است.

  • نوع بسته یا هرمتیک که قابل تعویض نمی باشد.
  • فیلتر که درایر که مغزی آن قابل تعویض می باشد.

متصل کردن نوع بسته به صورت جوش دادن انجام می شود و از مزیت های آن می توان به احتمال نشت بسیار پایین اشاره کرد. از سوی دیگر در فیلتر درایر اتصال به کمک مهره صورت می‌گیرد و مهمترین مزایای آن امکان تعویض ساده می باشد.

هر فیلتر درایر به سه بخش تقسیم می شود:

  1. توری بزرگی که ذرات درشت را فیلتر می کند.
  2. توری که ذرات ریز را فیلتر می‌کند.
  3. و در آخر رطوبت گیر است که با نام درایر شناخته می شود که رطوبت را از مبرد و سیکل تبرید جدا می‌کند.

نحوه تعویض فیلتر درایر در چیلر

 در ابتدا دستگاه چیلر را خاموش کنید و اگر فیلتر در مسیر مایع نصب شده شیر دستگاه را ببندید در ادامه درپوش فیلتر را بازکرده و مغزی های قدیمی را از آن خارج کنید و با استفاده از یک پارچه تمیز و خشک بخش های داخلی فیلتر را به خوبی پاکسازی کنید.

نکته: برای پاکسازی داخل فیلتر استفاده  از آب، شوینده ها و مواد نفتی مجاز نمی باشد.

فیلتر درایر

حال می توانید توری های جدید را بازکرده و درون محفظه جاگذاری کرده و درپوش را ببندید. شیر سرویس که در ابتدای کار بسته شده را باز کرده و دستگاه را روشن کنید.این فرایند نباید بیش تر از ۲ دقیقه زمان ببرد زیرا فیلتر درایر نباید در معرض هوای آزاد قرار گیرد. تماس این قطعه با هوا باعث خوردگی و بلا استفاده شدن آن می شود.

زمان تعویض فیلتر درایر حدودا ۲ سال پس از استفاده در نظر گرفته شده با این وجود لازم است دستورالعمل هایی که توسط کارخانه سازنده اعلام شده توجه کنید.

قیمت فیلتر درایر

فیلتر درایر انواع مختلفی دارد و قیمت آن با توجه به شرکت تولید کننده و کیفیت آن مشخص می شود به همین دلیل نمی‌توان قیمت ثابتی برای آن در نظر گرفت. داشتن خدمات پس از فروش و معتبر بودن و عرضه آن نیز در تعیین قیمت فیلتر درایر موثر خواهد بود.

کلام آخر

فیلتر درایر چیلر قطعه ای کاربردی است که برای حذف رطوبت، ذرات الوده، لجن و اسیدهای حاصل از گردش مبرد و روغن در سیکل تبرید مورد استفاده قرار میگیرد.همانطور که در بالا ذکر شده این فیلتر از سه بخش توری بزرگ، توری کوچک، و رطوبت گیر تشکیل شده  که می تواند هرگونه ذرات درشت، ذرات ریز، و ناخالصی ها و رطوبت را از بین برده و جداسازی کند.در این مطلب نگاهی به نحوه تعویض درایر چیلر انداخته و زمان تعویض آن مطرح شده پس توصیه می شود که تکنسین ها دستگاه چیلر نسبت به تعویض به موقع آن اقدام نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *