آموزشی

شارژ گاز چیلر تراکمی و جذبی

شارژ گاز چیلر تراکمی و جذبی

لازم به ذکر است که شارژ گاز  برای فرآیند شارژ گاز سرد کننده هایی مثل چیلر می باشد.  باید خدمتتان عرض کنیم که عملکرد و کارایی خوب و مطلوب چیلر ها به مقدار دقیق شارژ گاز بستگی دارد و قطعا کار شارژ گاز چیلر باید با دقت و وسواس زیادی انجام شود.  دستگاه های چیلر  را می توان با کمک فریون و به شکل گاز یا مایع و از نقاط مختلف را شارژ کرد.  شارژ توسط فریون یک راه ساده برای شارژ گاز چیلر محسوب می شود.

حواستان باشد که اگر سیکل دستگاه به طور کامل خالی باشد حتما باید قبل از شارژ کردن آن وکیوم چیلر را چک کنید که مرطوب نباشد.  علاوه بر این در زمان شارژ باید همه ی اجزا دستگاه را مثل پمپ اوپراتور ، شیر برقی و پمپ کندانسور روشن باشند اما کمپرسور حتما باید خاموش باشد. با کمک شیلنگ شیر کپسول مبرد باید به شیر شارژ وصل شود و هوای داخل لوله ابتدا باید تخلیه و سپس مهره کله قندی شیر شارژ باز شود دو بعد از خارج شدن هوا دوباره بسته شود. در مرحله ی بعد درجه ترموستات باید بیاید و کمپرسور روشن شود و شیر شارژر گاز مقداری باز شود.

شارژ گاز چیلر چه کاربرد هایی دارد

شایان به ذکر است که شارژ گاز چیلر معمولا از پر بودن شیشه ساید گلاس و روی آمپر کمپرسور بررسی می شود . شارژ گاز چیلر دارای کاربرد های زیر است.

  • عملیات شارژ گاز چیلر های هوایی که در نصب لوله کشی و راه اندازی استفاده می شود .
  • شارژ گاز چیلر های آبی در خط تولید چیلر که معمولا در کارخانه راه اندازی می شود.
  • شارژ گاز چیلر هایی که تعمیر شده اند یا این که به خاطر نشتی کمبود ماده مبرد داشته و بهتر است مقداری شارژ شود.

 

شارژ گاز چیلر تراکمی و جذبی

فرآیند شارژ گاز چیلر

  1. شارژ گاز از مدار مایع

این روش شارژ زمانی انجام می شود که پمپ وکیوم یا دستگاه به طور کامل تخلیه شده باشد و به گونه ای آماده ی شارژ گاز باشد. این گونه می توانید میزان زیادی مبرد را در طی زمان کوتاهی وارد سیستم کرد.  پس تمام مراحل زیر را باید به دقت انجام دهید.

  • برای شارژ گاز چیلر به گیج مانیفولد نیاز است؛ بعد از آماده کردن سیستم، شیلنگ های گیج مانیفولد را باید به محل مشخص شده وصل کنید. شارژ گاز در این روش از مدار مایع و از راه شیر شارژ گاز انجام می شود.
  • حالا شیر روی شیر گیج مانیفولد و کپسول گاز را باز کنید و مهره شلنگ شارژ در محل اتصال به شیر را مقداری شل کنید تا هوا داخل شیلنگ ها خارج شود بعد از مطمئن شدن از تخلیه هوا باید مهره شیلنگ وصل شده به شیر شارژ در مدار را سفت کنید.
  • در این مرحله سیستم آماده ی شارژ شدن است ؛ چنان چه کپسول دارای گاز مبرد بدون شیر های گاز و مایع است و این در حالی است که کپسول به طور ایستاده مانده است و شیر روی آن و هم جنین شیر شارژ در مدار مایع را باز کنید و اجازه دهید گاز وارد سیستم شود و صبر کنید تا فشار داخل سیستم به ۵۰ پوند برسد و بعد از آن کپسول را بر عکس بگذارید تا تمام کار داخل سیستم شارژ شود. حواستان باشد که در زمان شارژ گاز چیلر های آبی نباید فراموش کنید که آب داخل اوپراتور در گردش باشد تا از یخ زدگی جلوگیری کند‌ . بعد از وارد شدن مبرد به داخل سیستم به خاطر کم شدن ناگهانی فشار و سرعت تبخیر برودت ایجاد می شود.
  • بعد از این که مقداری ماده مبرد به داخل دستگاه وارد شد فشار داخل کپسول مبرد و دستگاه یکسان می شود و شارژ گاز از کپسول از کار می افتد ‌. در این حالت شیر برقی مدار را به برق وصل کنید و سرویس والو را ببندید و سپس کمپرسور را روشن کنید .
  • بعد از انجام عملیات فوق که به آن پمپ دان گویند باید کمپرسور دستگاه را خاموش کنید؛ از آن جایی که در این وضعیت فشار داخل کپسول از فشار سیستم نیز بیش تر می شود شارژ گاز چیلر به طور خودکار انجام می شود . بعد از این که هر دو فشار با یک دیگر برابر شدند باید بار دیگر پمپ دان را انجام دهید تا شارژ گاز کامل شود.
  • بعد از این که شارژ دستگاه به طور کامل انجام شد باید شیر سرویس در مدار را باز کنید و سیستم را مجددا به کار بیندازید و اگر از طریق شیشه حبابی مشاهده کردید آن قدر این کار را انجام دهید تا دیگر هیج گونه حبابی در آن دیده نشود‌.
  • در آخر نیز باید اجازه دهید تا دستگاه نیم ساعت کار کند و اگر هیچ حبابی مشاهده نکردید شیر گیج مانیفولد و شیر شارژ گاز را بسته و خیلی آرام کپسول و شیلنگ را از سیستم جدا کنید.

شارژ گاز چیلر تراکمی و جذبی

  1. شارژ گاز چیلر از بخش فشار ضعیف

در این روش  نیز همانند روش قبل از گیج مانیفولد برای شارژ گاز استفاده می شود.  در این روش بعد از این که دستگاه را آماده کردید دستگاه کپسول که دارای ماده مبرد که در حالت ایستاده است و شیلنگ گیج مانیفولد را باید به کپسول مبرد و شیر مکش وصل کنید و دقیقا شبیه به روش قبل هواگیری کنید. بعد از این که هوا گیری را انجام دادید باید شیر روی کپسول را باز کنید و شیر روی گیج مانیفولد را باز کنید  که به شیر مکش کمپرسور وصل است.

 در ادامه باید کمپرسور را روشن کنید تا گاز مبرد از داخل کپسول و اوپراتور به طور همزمان درون کپسول مکیده شود . بعد از شروع شارژ گاز به خاطر کم شدن فشار در کپسول مبرد بدنه ی آن سرد می شود و در اخر   جریان حرکت ماده مبرد کند تر می شود پس می توانید در داخل یک طرف آب گرم با دمای ۴۰ درجه بگذارید تا مبرد با سرعت بیش تری به دستگاه برود.  زمانی که کمپرسور در حال فعالیت است سیستم شارژ می شود  و اگر حباب دیده شو کار دوباره انجام شود تا هیچ حبابی دیده نشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

*

code