پس از خریداری چیلر، شما می بایست به فکر راه اندازی آن باشید. بهتر است راه اندازی چیلر توسط افراد متخصص و کار بلد انجام شود و بر همین اساس، عملکرد بالا و به صرفه بودن آن باعث می شود تا به طور قابل توجهی بر صرفه جویی هزینه تاثیر چشمگیری بگذارد. راه اندازی چیلر در اکثر اوقات با یک برنامه مشخص و کلی صورت می گیرد تا به کاهش هزینه ها کمک کند. همچنین راه اندازی چیلر، دارای مراحلی است که به صورت اصولی باید انجام شود.
هنگامی که شما قصد راه اندازی یک چیلر را دارید، حتما باید نکاتی را در نظر بگیرید که یکی از آن ها خاموش بودن دستگاه چیلر است. بیشتر از چیلر ها در کارخانجات استفاده می شود. نصب و راه اندازی چیلر، بستگی به نوع چیلر دارد. زیرا هر کدام بر طبق مشخصاتشان راه اندازی متفاوتی دارند. در ادامه به بررسی مراحل و نکات راه اندازی چیلر خواهیم پرداخت.
مراحل راه اندازی چیلر
راه اندازیِ چیلر را در چهار مرحله مورد بررسی قرار خواهیم داد.
- اولین مرحله ، چک کردن شیر ها و کندانسور آن است. قبل از راه اندازی چیلر می بایست عملکرد کندانسور و جریان آب را با دقت بسیار بررسی کرد. تا بعد بتوان مبدل های حرارتی و برج خنک کننده را پر کرد.
- دومین مرحله راه اندازی چیلر، چک کردن روغن کمپرسور چیلر می باشد. چیلر ها از سیستم های برگشت روغن به کمپرسور استفاده می کنند تا منبع روغن درستی داشته باشد. اگر هم این سیستم ها کار خود را به درستی انجام ندهند، چیلر مجبور به خاموش کردن یکی از کلید های ایمنی خود می شود.
سومین مرحله راه اندازی چیلر، چک کردن فیلتر روغن و فشار و دمای چیلر است. فیلتر های روغن طبق زمانی که گفته می شود باید تعویض شوند تا مطمئن شوید که روغن به درستی به کمپرسور، روغن می رساند. در نتیجه از یاتاقان های کمپرسور جلوگیری می شود.
نکته حایز اهمیت دیگر در خصوص عملکرد درست و مناسب فشار و دمای سیستم است که باید مورد بررسی قرار گیرد. چهارمین مرحله راه اندازی چیلر، چک کردن فیلتر درایر است که در زمان راه اندازی چیلر، فیلتر درایر باید حتما بررسی شود تا اطمینان حاصل شود. این چهار مرحله مهم در زمان راه اندازی چیلر است که باید به آن توجه کنید.
نکات مهم درباره راه اندازی چیلر
زمانی که می خواهید یک چیلر را راه اندازی کنید، فرض را بر این می گیریم که سالم است و به درستی کار می کند و هم دستگاه خاموش است. چک کردن این موارد برای آن است که در مورد ایمنی افرادی که می خواهند چیلر را راه اندازی کنند اطمینان حاصل کنیم.
به طور کلی هدف از خاموش کردن و چک کردن عملکرد های آن، این است که مطمئن شویم چیلر قبل از خاموش شدن به درستی کار می کند و نقص و مشکلی ندارد. در واقع دلیل اصلی خاموش بودن چیلر هنگام راه اندازی این است که مشکلاتی که می توان در زمان خاموش بودن بر طرف کرد را شناسایی کنند.
در زمان خاموشی چیلر، عملکرد درست وارمر روغن و هیتر نیز مورد بررسی قرار می گیرد تا قبل از راه اندازی برق داشته باشند و اطمینان حاصل کنید که مبدر از روغن جدا شده باشد. در واقع می توان گفت طوری طراحی شده اند که مبدر جذب شده را توسط روغن در طی خاموش بودن دستگاه از بین ببرند.
نکته مهم دیگر در باره راه اندازی چیلر این است که دمای آب کندانسور ورودی چیلر را به حداقل مجاز خود کاهش دهید. که همین امر باعث بهبود بخشیدن عملکرد بهتر چیلر می شود. نصب و راه اندازی چیلر ها به همین راحتی ها هم نیست.
نکاتی است که باید در هنگام راه اندازی توجه کنیم. دسترسی آسان به تمامی قسمت های دستگاه، لوله کشی مناسب برای چیلر ها، کنترل و محافظت از تمامی اجزا و تهویه مناسب در هنگام راه اندازی چیلر از نکات دیگر در هنگام راه اندازی این دستگاه بسیار کاربردی می باشد. نوع و تعداد واحد های چیلر، از عوامل موثر بر هزینه راه اندازی چیلر هستند.
راه اندازی اصولی چیلر
نصب و راه اندازی چیلرها، نیازمند به اطلاعات تخصصی و فنی می باشند تا با مهارت بالا بتوانند چیلر را راه اندازی کنند. داشتن فضا و مکان مناسب باعث نصب و راه اندازی آسان تر چیلر می شود.
در راه اندازی چیلر، تجزیه و تحلیل ارتعاش در چیلر باید حداقل سالانه صورت گیرد تا مطمئن شویم که موتور و کمپرسور هر دو در شرایط نرمال و به خوبی کار می کنند. که این کار سبب می شود تا از یک خسارت و زیان زیاد جلوگیری کند. هر چقدر هم بتوانید سریع تر مشکل خرابی آن ها را پیدا کنید، هزینه های تعمیر آن نیز به نسبت کم تر می شود.
اگر در زمان راه اندازی چیلر، بار به مقدار کافی در دسترس نباشد، مهم است که بازگشت آن در زمانی که چیلر با بار کامل کار می کند این آزمایش صورت گیرد. بهترین کار این است که تمامیه پارامتر های عملیاتی را ثبت و ضبط کنید تا اطمینان حاصل کنید که چیلر کار خود را به درستی انجام می دهد.
این پارامتر ها را در جهت ارزیابی عملکرد در طول زمان معین می توان مورد استفاده قرار داد. برای راه اندازی اصولی یک چیلر، می بایست از افراد متخصص و مجرب برای راه اندازی چیلر انتخاب کنید تا از برترین و با تجربه ترین افراد در زمینه راه اندازی چیلر بهره ببرید. افرادی که تجربه زیادی در زمینه راه اندازی چیلر دارند، قابلیت و عملکرد چیلر را بهبود می بخشند، در مصرف انرژی صرفه جویی می کنند، حداقل هزینه های خدمات را دریافت می کنند و عمر مفید تجهیزات را نیز به شما اعلام می کنند.
عوامل مهم در راه اندازی چیلر چیست ؟
یکی از عوامل مهم در راه اندازی چیلر، آماده کردن و زیر سازی مناسب است. چیلر ها به دلیل اندازه و ابعاد بزرگی که دارند، از وزن سنگینی نیز برخودار هستند. پایه های چیلر حتما باید روی سطح کاملا صاف قرار گیرند تا زمینه ثبات دستگاه چیلر بر روی سطح مربوط انجام شود.
در دسترس بودن تابلوی برق از دیگر عوامل مهم در راه اندازی چیلر به حساب می آید. قبل از راه اندازی چیلر مهم است که برای عملکرد بهتر و کارکرد آن توسط تابلوی برق کنترل شود. زیرا مدیریت اجزا و قطعات چیلر، به وسیله تابلو برق انجام می گیرد. برای راه اندازی چیلر، تامین آب مورد نیاز از عوامل دیگر است. در واقع تامین آب چیلر از نکات حائز اهمیت در راه اندازی چیلر می باشد.
نصب و راه اندازی چیلر تراکمی هزینه بالایی دارد، به دلیل گران بودن دستگاه حتما باید طبق اصول شرکت سازنده چیلر راه اندازی شود. مینی چیلرها به منظور سرمایش مکان های کوچک مانند سالن های اداری، تجاری کوچک و ساختمان ها طراحی و کاربرد دارند.
راه اندازی مینی چیلر ها بر روی پشت بام انجام می شود و اگر می خواهید چند مینی چیلر را نصب و راه ندازی کنید سعی کنید فاصله بین آن ها را کم نکنید تا هوا به خوبی جریان پیدا کند. نصب و تعمیر چیلر های صنعتی هم مانند دیگر چیلر ها نیازمند تخصص بالا و تجربه زیاد است. چیلر های صنعتی نیز به دلیل ابعاد بزرگی که دارند می بایست در فضای باز نصب و راه اندازی شوند.