امروزه ما انسان ها برای استراحت اوغات فراغت و همچنین کارهای روزمره نیازمند گرمای مورد نیاز برای فصل سرما و همچنین سرما برای فصل گرما هستیم . در این مقاله با تنظیم دمای چیلر برای فصول مختلف سال آشنا خواهید شد.لطفا تا پایان با ما همراه باشید.
تنظیم دمای چیلر برای زمستان یا تابستان
تنظیم دمای چیلر برای افزایش بازدهی وراندمان برودت وحرارت دستگاه استفاده می شود . به همین علت تنظیم دمای چیلر ها در تابستان و یا زمستان ها از موارد مهم و اساسی برای بهینه و بهبود مدل سیستم تهیه می شود.
اما اطلاعاتی در رابطه با کارکرد این دستگاه ها در دسترس هست لازم به گفتن است که این دستگاه تنها برای تولید سرما و گرما نیست ، بلکه با از بین بردن و یا بهتراست بگوییم حذف کردن گرما باعث ایجاد سرما می شود و با از بین بردن سرما باعث ایجاد گرما خواهد شد.
حال بااین نکته روبه رو می شویم که دستگاه های چیلر با جذب خود و همچنین دفع گرما سرمارا ایجاد می کنند و در نتیجه هوا سرد خواهد شد. اما روند کار گرما از طریق گاز مبرد صورت می گیرد. مبردهای استفاده شده داخل چیلر ها معمولا از نوع R134A است. همچنین نکته قابل ذکر دیگر این است که تنظیم
گرمای درون چیلر از موارد اساسی و راهگشا برای روند گرمایی این سیستم است. جذب بالا، روند سریع وراندمان قوی آن باعث استفاده زیاد از چیلر ها داخل هتل ها، ساختمان های اداری و حتی مسکونی، تجاری وغیره می شود.
زمانی که دما کاهش پیدا می کند و فصل سرما آغاز می شود استفاده از گرمایش این دستگاه طبق دستور افراد قرار می گیرد. دراین مورد تنظیم دستگاه از گرما به سرما نیاز به یک سری تنظیمات دارد. حال این دستگاه ها برای ایجاد و پخش سرد وگرم در محیط های مختلف، وتجهیزاتی مثل فن کویل ها و همچنین هواسازی متصل می شود.
نحوه تنظیم دمای چیلر برای زمستان
تنظیم دمای چیلر ها در فصل زمستان با استفاده از سیسیتم ترموستات انجام می شود. تمامی دستگاه های چیلر در سیستم خود بخش ترموسات را دارا هستند. امکان انتقال و جابه جا کردن دستگاه ترموستات در فضاهایی مانند اتاق و سالن های پذیرایی وجود دارد . همچنین تنظیم دما وکنترل گرما وسرمای چیلر بستگی به ترموستات دارد.
با استفاده از ترموستات دستگاه، تنظیم کنترل و تغییر دمای محیط، برای کاربر به آسانی فراهم می گردد.
برای اعمال تنظیمات و کنترل دمای چیلر، از ترموستات یا ریموت کنترل دستگاه استفاده می شود. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که بسیاری از مدل های چیلر بر روی سیستم کنترل و تنظیم دمای ۱، به صورت پیش فرض قرار دارند. بر این اساس، دمای سرما نسبت به دمای محیط داخلی، از اختلاف ثابتی برخوردار می باشد به این ترموسات ها دارد که استفاده را برای کاربر آسان می کند. برای تنظیم چیلر ها در زمستان در مرحله اول باید به میزان دما و سرمای محیطی دقت کنیم. بعد از اینکه دمای محیط مشخص شد، با تنظیم دما براساس میزان و درجه کافی از طریق ریموت چیلر دستگاه ترموستات انجام میشود.
برای انجام این تغییرات باید ابتدا گزینه SETدستگاه را بزنیم و تاسپس عدد صفر پدیدار شود. بعد از این دکمه نشانگر مورد نظر را فشار می دهیم تا عدد 8 پدیدار شود. بعد از این گزینه باید کلید SETرا بر روی نمایشگر Foقرار دهیم تا نشان داده شود. بعد از تمامی اینها با چند بار کلیک کردن کلیدSET گزینه F3 ظاهر می شود.
هنگامی که این گزینه ظاهر شد با زدن کلید SET عدد 1 پدیدار می شود و بعد با زدن کلید بقلی آنSET، مجدد صفر ظاهر می شود. هنگامی که تمامی این موارد انجام شد برای ذخیره این تنظیم کلمه RST را زنیم.
برای افزایش عمر این دستگاه و همچنین بالا بودن کارایی سیستم بهتر است که دمای چیلر ها برروی 20 تا 30 درجه سانتیگراد تنظیم شوند.
نحوه تنظیم آب خروجی چیلر
هنگامی که تنظیم دمای چیلر به پایان رسید باید به تنظیم کردن دمای آب های خارجی سیستم پرداخت. به این علت که با تنظیم نکردن گرما و دمای آب خارجی آن احتمال زیادی جود دارد که چیلر آسیب ببیند و ترک برجداره آن ایجاد شود. برای تنظیم آب خارجی چیلرها نخست باید گزینه SET و همچنین گزینه مجاور ست را 5 ثانیه نگدارید تا عدد صفر مجدد ظاهر شود.
بعد آن گزینه مجاور ان یعنیRSTرا بزنید تا دوباره عدد هشت ظاهر شود. بعد از این گزینه دوباره SETرا بزنید تا FO نمایش داده شود. بعد اینکه گزینه FO پدیدار شد بار دیگر SET را بزنید. و سپس در مرحله نهایی نمایشگر دستگاه را بر دمای خارجی آن تنظیم و گزینه RST را بزنید تا تنظیم شود.البته لازم است گفته شود بعضی از چیلر ها قابلیت این را دارند.
تا در دمای 5 تا 35 درجه تنظیم شوند. اما به علت صرفه جویی در انرژی و برق دمای دستگاه بر روی 25درجه باشد بهتر و مفید تر است.
مزایای تنظیم کردن چیلر ها برای زمستان
تنظیم دمای چیلر و استفاده چیلر ها در زمستان جدا از اینکه ایجاد گرمای مورد نیاز را به وجود می اورد بلکه در هزینه های اقتصادی و همچین مصارف انرژی و برق کاهش می دهد. همچنین جدا از این موارد دیگر برای گرمایش محیط نیاز به وسایل گرمایشی دیگری نمی باشد. در ضمن دمای محیط به صورت مستقل وکاملا جدا فراهم می شود، به همین علت انسان می تواند دمای هر محیط را بر اساس دلخواه خود از سایر بخش ها تنظیم کند. استفاده از دستگاه های چیلر و تنظیم دما و حرارت آن بر اساس شرایط آب و هوایی خشک و یا مرطوب تنظیم می شود.
اگر دما و گرمایشه مربوطه دستگاه چیلر به صورت دقیق و اصولی تنظیم شود در هر کناره محیط به صورت یکنواخت گرما پخش خواهد شد و نوع آن با دستگاه بویلر انجام می شود و با نوع سرمایشی آن متفاوت است. همچنین توجه داشته باشید که نوع این دستگاه به طوری است که به دلیل جذب و تراکمی که دارد خاص است و بر روی مبرد آن خنک و حتی گرم می شود. از جمله اجزای یک چیلر شامل ژنراتور آن، کندانسور مربوطه ان، شیر منبسط و حتی اواپراتور است.
اما چیلر های تراکمی در ازای ژنراتور از کمپرسور داخلشان استفاده می شود. همچنین نوع تراکم چیلر ها از دو مدل هوا و اب خنک بر خوردار است و در خنک سازی آن با هم متفاوت است. همچنین نکته دیگر این است که اجزای تشکیل چیلر های سرمایشی و گرمایشی با هم تفاوتی ندارند. برای گرمایش نیاز به دستگاه مولد و بویلر هست. به همین ترتیب با ایجاد گرما و منتقل کردن ان به مجرای فن کویل دستگاه گرما ایجاد می شود.
کلام اخر
همیشه در فصل های زمستان و یا تابستان دغدغه ما انسان ها ایجاد گرما و یا سرماست بهتر است با انجام و خرید یک سری وسیله مفید همچون خرید چیلر و مینی چیلر به تمامی این دغدغه ها پایان دهیم.