آموزشی

تعویض لوله های چیلر

تعویض لوله های چیلر

تعویض و تعمیر لوله های پوسیده مبدل های حرارتی چیلر، فرآیندی می باشد که به تخصص و مهارت بالایی نیاز دارد. بنابراین افرادی که از این دستگاه استفاده می کنند، زمانی که با مشکلات خاص و یا خرابی لوله های چیلر مواجه شدند بایستی برای رفع آن اقدام کنند.

بسیاری از افراددر چنین مواقعی خود سرانه عمل می کنند، اما نه تنها نمی توانند لوله ها را تعویض کنند بلکه مشکلات دیگری را ممکن است به وجود بیاورند. بنابراین بهتر است برای تعویض لوله های چیلر از تکنسین حرفه ای کمک بخواهید. در این مقاله قصد داریم نحوه تعویض لوله های چیلر را به صورت جامع برای شما شرح دهیم، پس برای کسب اطلاعات بیشتر تا پایان مطالب همراه ما باشید.

مشخصات لوله های چیلر

مبدل های حرارتی یکی از اجزای مهم و اصلی، انواع چیلرها محسوب می شوند. در واقع مبدل های حرارتی عامل انتقال حرارت هستند، که با دادن گرما به آب کندانسور باعث خنک کردن آب چیلر واتر می شوند. به طور کلی چیلر های تراکمی دارای دو مبدل حرارتی اواپراتور و کندانسور و چیلر های جذبی شامل چهار مبدل ژنراتور، اواپراتور، کندانسور و ابزوربر می باشند.

در این نوع چیلر های ذکر شده جنس مبدل ها از مس می باشد و با توجه به نوع کاربرد می تواند در دو نوع فین خارجی یا فین داخلی باشد. لوله های مسی ابزوربر و اواپراتور در چیلر های جذبی، به قطر خارجی ۳/۴ اینچ و با ضخامت ۰.۰۳۵ اینچ می باشد.

تعویض لوله های چیلر

اما قطر خارجی این لوله ها در قسمت کندانسور بین ۳/۴ تا ۱ اینچ و با ضخامت ۰.۰۲۸ می باشد. با در نظر گرفتن احتمال بالای خوردگی در لوله های قسمت ژنراتور، از جنس آلیاژ نیکل و مس و با قطر خارجی ۳/۴ اینچ و با ضخامت ۰.۰۳۵ اینچ استفاده می شود.

با توجه به این که چیلر های تراکمی دارای کندانسور و اواپراتور می باشند، قطر خارجی لوله های کندانسور ۳/۴ و به صورت فین خارجی می باشد اما قطر خارجی لوله های اواپراتور ۵/۸ اینچ و به صورت فین داخلی می باشد.

به طور کلی بایستی هر ساله سلامت تیوب ها و همچنین ضخامت آن ها بررسی شود و در صورت نیاز لوله های چیلر تعویض و یا تعمیر شود.

چه زمانی تعویض یا تعمیر لوله های چیلر لازم است؟

همان طور که در مطالب قبلی هم گفته شد لوله های مسی موجود در چیلر به مرور زمان دچار خوردگی و پوسیدگی می شوند از این رو نشتی در این چیلر ها رخ می دهد. معمولا بهترین راه حل هنگام مواجه شدن با نشتی چیلر، تعویض لوله های مسی چیلر می باشد. در چنین مواقعی مراجعه به تعمیر کاران حرفه ای برای رفع مشکلات چیلر بهترین گزینه محسوب می شود. در صورتی که با مشکلات زیر در چیلر مواجه شدید بایستی لوله های چیلر را تعویض کنید.

  • هنگامی که در اسید شویی از اسیدهای بی کیفیت و نا مناسب استفاده شود سبب خوردگی و پوسیدگی تیوب ها و آسیب رساند به آن ها می شود. در این مواقع لوله های مسی به رنگ سبز تبدیل می شوند که سبب از بین رفتن و خرابی آن ها می شود. بنابراین بایستی لوله های چیلر تعویض شوند.
  • هنگامی که رسوب، تیوب های کندانسور را به صورت کامل مسدود کند و لوله قابلیت باز شدن را نداشته باشد، بایستی لوله های چیلر به صورت کامل تعویض شوند.

تعویض لوله های چیلر

  • آب برج خنک کننده در داخل لوله های ابزوربر و کندانسور در چیلر های جذبی و لوله های کندانسور در چیلر های تراکمی جریان دارد. با در نظر گرفتن خاصیت رسوب گذاری هر ساله این لوله ها بایستی اسید شویی شوند. بعد از مدت زمان خاصی این اسید شویی سبب کاهش ضخامت تیوب ها و همچنین سوراخ شدن لوله ها می شود که در چنین مواقعی تنها راهکار تعویض لوله های چیلر می باشد.
  • زمانی که چیلر دچار آسیب یا مشکل خاصی شود و تیوب ها بیشتر از ۵ درصد دچار نشتی شده باشند بایستی لوله های چیلر تعمیر و یا تعویض شوند.
  • گاهی اوقات به علت گردش آب درون اواپراتور که ناشی از عدم کارکرد صحیح سیستم های کنترلی چلیر می باشد. آب درون لوله های اواپراتور یخ می زند که باعث ترکاندن لوله ها می شود. در چنین شرایطی نیز باید لوله های چیلر تعویض شود.

برای تعمیر چیلر و یا تعویض کردن لوله های چیلر ابتدا بایستی درب واتر باکس را باز کنید و وضعیت لوله های چیلر را بررسی کنید، در صورت وجود هر کدام از موارد ذکر شده در بالا باید برای تعمیر لوله ها اقدام کنید. تعمیر و تعویض لوله های چیلر که به آن ریتیوب نیز می گویند زمانی اتفاق می افتد که بر اثر زمان و شست و شوی مداوم لوله ها، خوردگی هایی ایجاد می شود. در چنین شرایطی برای جلوگیری از به وجود آمدن مشکلات بیشتر در چیلر ها، انجام دادن ریتیوب چیلر بسیار ضروری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

*

code